Kinderdag 2012

kinderdag-2012Op zaterdag 8 september is de jaarlijkse Kinderdag weer georganiseert.

Dit jaar waren er opvallend veel bezoekers uit andere woonplaatsen aanwezig in het centrum. Prachtig weer zorgde voor een uitstekende sfeer.

Vooral bij Bakker Nijstad koekjes bakken, schminken en een spuitspel van de brandweer waren erg in trek.

Andere activiteiten waren onder andere skelter ringrijden, elektrische mini-quads, loopauto's, bouwen met blokken en natuurlijk diverse springkussens.

Daarnaast was er een speciaal deel van de Stationsstraat ingericht in het jaar 1882. Hier liepen mensen met kleding uit 1882 en kon er gespeeld worden met oud Hollandse spelletjes. Een ritje met een ouderwets rijtuig was natuurlijk een beleving die de sfeer van 1882 helemaal af maakte.

Op het podium werd het Kinderdag programma gepresenteerd door 'Gouvernante' Anneke. Een vrolijke en uitbundige, maar wel deftige dame in een bordeauxrode jurk.

Dat de Kinderdag in de smaak valt bij de bezoekers bleek wel doordat de hele dag het plein voor het podium vol was met mensen.

's Ochtends werden door Dansstudio Clarette & Leon de kinderen aan het dansen gezet met de Kidswing dansles. Later op de ochten trok er een potten- en pannenorkest door de straat. Tijdens het middagprogramma was er een optreden van Kinderkoor Happy en werd er een Zumba workshop gegeven door Sportcentrum Impuls. De afsluiting van de Kinderdag was een talentenjacht met optredens van jong talent uit Oosterwolde en omgeving.

Meer foto's en informatie staan op de website van de Kinderdag organisatie www.kinderdagoosterwolde.nl en natuurlijk is er ook een filmje van de Kinderdag te bekijken.